27 Ağustos 2015 Perşembe

EGZAMA VE GIDA İLİŞKİSİ I


Aslına bakarsanız egzama hastalığıyla tüketilen gıdalar arasında bilimsel olarak kanıtlanabilmiş bir bağ henüz yoktur. Fakat temasla alakalı egzaması olan hastalarda bazı gıdalarla temas durumunda egzama alevlenebilmektedir. Özellikle domates, kabak, patlıcan, limon, portakal gibi gıdaların suları egzamayı arttırabilmektedir. 

Bebeklik ve çocukluk çağında görülen atopik dermatit de bazı gıdaların alımından sonra kaşıntı artmaktadır. 


Kanıtlanmış bir besin ilişkisi bulunmasa da pratik uygulamada tüketilen sağlıklı besinlerin egzama üzerinde de olumlu rol oynadığı yadsınamaz. Zararlı olarak da özellikle işlenmiş gıdalardan uzak durulması gerektiği söylenebilir. 


Özetle sağlığınız için faydalı gıdalar tüketirseniz, egzama için de faydalı gıdalar tüketmiş olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder