16 Ekim 2015 Cuma

ALOE VERA GERÇEKTEN FAYDALI MI?

Son yıllarda sağlık alanında popülerliği hızla artan aloe vera katkılı ürünler özellikle cilt problemlerinde tavsiye ediliyor. Peki, egzamaya gerçekten faydalı mı?

Aloe vera dünya sağlık örgütü tarafından incelemeye alınmış, gerçekten ciddi faydaları olduğu düşünülen bir bitkidir ve bu bitki üzerindeki çalışmalar daha ziyade ciltteki faydası üzerine yoğunlaşmıştır. 

Cilt yanıklarını tedavi etmekten akneye, cilt yaşlanmasından egzamaya kadar bir çok cilt problemine fayda sağladığı tespit edilmiştir. Aloe vera ürünleri cildin yağ dengesini korumada çok önemlidir. Ayrıca antihistaminik yapısıyla alerji gidericidir ve alerjene bağlı egzamalarda ekstra fayda gösterebilir.

Kortizonlu kremlerin aksine çok sık kullanılabilir. Kortikosterodli kremler en çabuk tedavi eden kremlerdir fakat sistemik yan etkileri nedeniyle sık uyguamak zararlı olabilir.

Kendi aloe vera tedariğinizi sağlamak için marketlerden ya da internetten aloe vera tohumu satın alabilirsiniz. Genellikle 3-4 ay içinde çimlenmeye başlar.

Egzaması olan bebekleri rahatlatmak için de aloe vera jeli kullanılabilir. Bu doğal ilaç çok narin olan bebek ciltleri için bile güvenlidir.

Soğana alerjiniz var sa aloe veraya karşı da alerjiniz olabilir. Kullanmadan önce küçük bir alanda deneyin, eğer herhangi bir alerjik reaksiyon oluşmazsa kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder