31 Ağustos 2015 Pazartesi

EGZAMA TEDAVİSİNDE KURU DUT MUCİZESİ

Her mevsimde bulunabilen bir yemiş olan kuru dut, demir açısından oldukça zengindir. Bu özelliği ile kuvvet artışının yanı sıra kansızlığa çok iyi gelir.

Kalsiyum; A, B1 ve B2 vitaminleri de yoğun miktarda içerir. Ödem çözücü, idrar söktürücü ve aç karnına tüketildiğinde bağırsak parazitlerini düşürücü etkileri vardır.

Üstelik sadece meyvesi değil, yaprakları da aynı özeliğe sahiptir. Yapraklarının başka bir özelliği de kanamayı durdurucu özelliğe sahip olmasıdır. Yalnızca dut yaprağı yiyerek ipek bundan ipek yaratan ve hatta kelebeğe dönüşebilen tırtılların da gizli mucizesi belli ki dut yapağından başka bir şey değil.

Özellikle kurusu egzama için çok faydalıdır.

Uygulama yöntemi olarak çelik bir tencerede bir litre suyu kaynattıktan sonra içine iki avuç beyaz dut kurusu atıp, 7-8 dakika kadar kısık ateşte kaynatmalısınız. Teninizi yakmayacak kadar ılık hale geldikten sonra egzamalı bölgeye sürünüz.

Eğer egzama ellerinizde ise şurubun içine ellerinizi batırıp 10 dakika bekleyin. Uygulamayı yaptıktan sonra en az 1-2 saat kadar bölgeyi yıkamadan bekletmeniz önemli.

Bu uygulamayı haftada üç kez yapmanız yeterli.

Bu şurubu her uygulama öncesinde taze olarak hazırlamanız tavsiye edilir. O yüzden uygulama alanı küçükse ziyan olmaması açısından yarım ölçek de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder