1 Eylül 2015 Salı

EGZAMAYA ISIRGAN VE KARABAŞ OTU

Küçükken merak ederdim "anaaa sen mayasıl olmuşsun" dediklerinde mayasılın ne demek olduğunu. Egzamaymış, illetmiş zamanla öğrendik. Şifasını araştırdık. Bir şeyler çıktı karşımıza. İşte biri de Saraçoğlu hocamızdan:


Egzama Tedavisi İçin Isırgan ve Karabaş Otları


Tedavi iki aşamadan oluşuyor; ısırgan otu çay olarak her gün taze demlenerek içilmelidir.

DOĞAL YÖNTEMLERLE DİĞER EGZAMA TEDAVİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Karabaş otu pamuk yardımıyla ciltteki sorunlu bölgelere tatbik edilm
elidir.

Isırgan Kürü İçin Gerekenler;
1 tatlı kaşığı ısırgan otu,
1 su bardağı klorsuz su.

Hazırlanışı;
Kaynamakta olan bir bardak suya ısırgan otunu ekleyin yaklaşık 4 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra süzerek akşam yemeklerinden 2 saat sonra ılık olarak içebilirsiniz.

Karabaş Kürü İçin Gerekenler;
1 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı karabaş otu.

Hazırlanışı;
Kaynayan suya karabaş bitkisi eklenir, ağzı kapalı olarak yaklaşık yedi dakika kısık ateşte demlenmesi beklenir. Süre sonunda bekletmeden süzülür ve pamuk yardımıyla sorun olan yerlere sürülebilir.

Vücudunuzda egzama yaygınsa karabaş bitkisi ile hazırlanan kür bol miktarda hazırlanıp oturma banyosu yapabilirsiniz. Tamamen doğal maddelerle hazırlandığı yan etki profili oldukça düşük olan bu kürü denemenizi muhakkak öneririz.


Elleri Sık Yıkamak ve Sıvı Sabun Egzamayı Tetikler


Ayrıca bu süreç içerisinde egzamalı bölgelerin başta sıvı sabun olmak üzere, su ve sabunla olan temasını en aza indirmek gerekiyor. Sıvı sabunlar içerisinde egzamaya neden olan alerjenler barındırır ve egzama oluşumunu arttırır.

Gelelim kalıp sabunlara. Saf sabun kullansanız bile, sabun cildi kuruttuğu için egzamalarınızı tetikleyecektir. Mümkün mertebe (özellikle kış aylarında) az kullanmak gerekmektedir. Hele ki; renk (boyar madde) ve koku (parfüm) içeren kalıp sabunların sıvı sabunlardan pek farkı yoktur. Mümkün mertebe saf olanı tercih etmek gerekir.

Uzmanlar egzama hastalarının, sadece suyla bile günde 6 kereden fazla ellerini yıkamamalarını öneriyorlar.

Egzama Tedavisi İçin Kullanılan Kortikosterodlerin Yan Etkileri


Bitkisel kürler elbet kortikosterodler kadar etkili olamazlar ancak ürkütücü derecedeki yan etkileri nedeniyle stereroid içeren bu ilaçlar mecbur kalınmadığı sürece tercih edilmemelidir. Tabii ki doktor tavsiyesi burada belirleyici olan şeydir. Ama doktorlar da bu ilaçların yan etki profilinden dolayı genellikle; hastalığın alevlenme süreçlerinde kısa bir süre kullanılmasını tavsiye eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder