4 Eylül 2015 Cuma

DUYGUSAL SIKINTILAR EGZAMAYA NEDEN OLABİLİYOR

Alerjik nedenlerden dolayı ortaya çıkan egzama, kişinin duygusal sıkıntıları, stres ve gerilim yüzünden de meydana gelebilir. Egzama alerjik deri hastalıkları arasında en sık rastlanan hastalıklardan birisidir.

Atopik egzama, derinin enflamasyonu ile oluşan kronik bir rahatsızlıktır. Sorun; derinin kızarması ve kaşınmasıyla başlar, şiddetli durumlarda yara benzeri kabuklanma ve sızıntı görülebilir. Egzama kaşıntı gibi rahatsızlıklara neden olmasına ek olarak; özellikle el ve kollarda göze hoş gelmeyen bir görüntü oluşturduğu için de hastanın yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilmektedir.

Her on iki kişiden birinin, yaşamının herhangi bir döneminde egzama geçirdiği yapılan araştırmalar neticesinde saptanmıştır. Egzama genellikle alerji nedeniyle oluşur ama duygusal sıkıntı da egzamaya yol açabilmektedir. Bazen de hiçbir neden yokken de kişide egzama oluşabilmektedir. Egzama en çok küçük çocuklarda ve bebeklerde görülür; ama çocuk büyüdükçe egzama genellikle kendiliğinden geçer. Egzama tehlikeli sayılabilecek ağır bir rahatsızlık değildir. Fakat rahatsızlık verebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder