9 Eylül 2015 Çarşamba

ELMA DETOKSU EGZAMAYA DA İYİ GELİYOR

Egzamanızı iyileştirmenin yollarını araştırdığınızda sırayla dikkat etmenizin, alerjik nesnelere bulaşmamanın ve sağlıklı bir diyet yapıyor olmanın sizi bir çeşit detoks programına başlatabileceğini
göreceksiniz. Hemen başlayabileceğiniz birden fazla detoks programı olmasına rağmen, bunların arasında en mantıklısı elma detoksudur diyebiliriz. Başlamadan önce elmanın nasıl size basitçe yardım ettiğini ve bir detoks programının ne olduğunu merak ediyor olmalısınız.

Burada vücudunuzun ürettiği çeşitli toksinler ve zararlı bakterileri temizlemeye yarayan bir programdan bahsediyoruz. Detoks programında kullanmayı seçtiğiniz maddeler vücudunuzun toksinleri ter, tükürük ve idrar yoluyla atmanızı kolaylaştıracaktır. Bununla birlikte tam olarak etkisini görebilmek için programın size söylediği besinlerden başka besin tüketmemeniz gerekmektedir.

Bu durumda program boyunca elma tüketmek durumundasınız ve başka besin almamalısınız. Bu program iki ila üç gün sürebilmektedir. Ve elbette detoks sırasında bolca elmanız olmalı. Elinizdeki elmaları her öğün doyana kadar tüketmelisiniz. Amaç vücudunuzdaki kötü toksinleri atmak ve aç kalmamaktır.

UYARI: Eğer hamileyseniz, böbrek rahatsızlığı yaşıyorsanız, karaciğer rahatsızlığı yaşıyorsanız, diyabetiniz varsa, 10 yaşın altındaysanız ya da bu detoksla ilgili her hangi bir rahatsızlığınız varsa, bu detoksu kesinlikle uygulamayın. 
Detoks programı için tek cins elma yemek yerine elma çeşitlerini içeren bir öğün hazırlamak sıkılmanızı önleyecektir. Birçok yararlı besin barındırdığı için elmayı kabuğuyla birlikte tüketmenizi öneririz. 2 ila 3 günlük detoks rejimi sonlandığında etkilerini kesin olarak hissedeceksiniz. Bu etkiler vücudunuzun toksinleri attığına kanıttır.

Şunları hissedebilirsiniz:
- Hareketi fark etmiş bir mide
- Ruhsal değişiklikler
- Boşalan bağırsaklar
- Baş ağrıları

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu etkiler vücudunuzun toksinleri attığının göstergesidir. Her insanın biyolojisi ve metabolizması değişik olacağından bu etkilerin hiç birini hissetmeyebilirsiniz.

Detoks programı bittiğinde vücudunuzun egzamayla savaşabilmesi için 10 günlük bir rejime ihtiyaç duyacaksınız. Aşağıdaki liste size bu konuda yardımcı olacak:

- Kahvaltınız sadece meyve içermelidir
- Meyveleri yerken tamamını yemeye özen gösterin ve başka besinlerle karıştırmayın
- Yumurta, kırmızı et, günlük ürünler, ekmek, patates, fıstık ve mısır gevreği gibi farklı proteinler barındıran yiyeceklerden sakının. Çünkü vücudun sindirim esnasında ihtiyaç duyduğu asitleri günlük diyetinizle sağlayabilirsiniz.
- Bu programı uyguladığınız süre içerisinde biyosidik besinlerden kaçının. Biyosidik besinlere örnek olarak, kahve, beyaz buğday ve tüm al-pişir yemekleri verebiliriz.
- Egzamanızı atlatmanıza yardım edecek vitamin ve mineralleri içermedikçe biyostatik besinleri almayın. Biyostatik besinlere örnek olarak, balık, tavuk, günlük ürünler ve pişmiş sebzeler
verilebilir.
- Her gün biyojenik yemekler tüketin. Vitamin ve enzimleri sağlayacak tohum ve buğdayları tüketebilirsiniz.
- Günlük iki bardak havuç suyu ‘kesin olarak’ tüketmeniz gereken besinler arasındadır. Egzamanızın tedavisinde havuç büyük rol oynar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder