3 Eylül 2015 Perşembe

EGZAMA İÇİN TAVSİYE EDİLEN GÜNLÜK BESİNLER



BİYOJENİK BESİNLER:
* Çiğ peynirler – Koyun, inek, keçi.

* Mayalanmış süt ürünleri – Yoğurt, köy peynirleri, taze ve organik kefir

* Fıstık – Taze fıstık, yer fıstığı, Brezilya fıstığı,

* Filizlenen tohumlar – Alfalfa, kırmızı yonca, çemen, kırmızıturp, çavdar ve buğday

* Yeşillikler – Sarımsak, mercimek, yeşil soğan, pırasa, karabuğday ve buğday


BİYOAKTİF BESİNLER:
* Pişirilmemiş, taze sebzeler – Domates, salatalık, dolmalık

biber, soğan, sarımsak, zencefil, ıspanak, lahana, yeşil salata ve

havuç

* Kurutulmuş meyveler – Armut, elma, kuru üzüm, turunçgiller,

ananas

* Pişirilmemiş, taze yemekler – Avokado, elma, turunçgiller,

böğürtlen, çilek, Trabzon hurması, muz, çay üzümü, ananas,

limon vb. Yerel ve mevsimlik meyveler tercih ediniz. Taze ve

kimyasal tehdit görmemiş olurlar.


BİYOSTATİK BESİNLER
* Taze, pişmemiş yerfıstığı

* Organik fasulye – Nohut, barbunya, beyaz fasulye

* Organik patates

* Pişirmek için sebze – Havuç, pırasa, karalahana, brokoli, soğan, kabak

* Organik, tüm buğday tohumları, çavdar, darı

TAVSİYE EDİLEN TATLAR
* Bitkisel çay – Kafeinsiz olmalıdır.

* Organik reçel

* Baharat – Organik olmalıdır.

* Salt tuz

* Soğuk basınçlı organik yağ – Ketentohumu, zeytinyağı

* Organik çiğ bal ya da akçaağaç şurubu – B sınıfı

* Sandviç sosu – Organik işlenmiş hardal, organik soyasız mayonez

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder