2 Eylül 2015 Çarşamba

EGZAMA İÇİN ALOE VERA KULLANIMI

Kortikosteroidli kremlerin aksine, egzama için yaygın bir tedavi yöntemi olan aloe vera kremleri ve jelleri başka bir karışım eklenmeden ihtiyaç duyuldukça kullanılabilir. Steroid içeren kremler günde yalnızca 2 kez kullanılabiliyor ve sistemik yan etkileri mevcut.

Kendi aloe vera tedariğinizi sağlamak için marketlerden ya da internetten aloe vera tohumu satın alabilirsiniz. Genellikle 3-4 ay içinde çimlenmeye başlar.

Egzaması olan bebekleri rahatlatmak için de aloe vera jeli kullanılabilir. Bu doğal ilaç çok narin olan bebek ciltleri için bile güvenlidir.

Çok kolay değil biliyoruz ama egzamalı bölgeyi çok kaşınsa bile kaşımamaya gayret edin. Kaşıma ciltte çatlaklar oluşmasına ve kabarmasına neden olur, ayrıca egzamayı daha kötü ve rahatsız edici bir hale getirebilir.

Banyo yaparken lif, sünger ve kabak lifi kullanmaktan da kaçının çünkü bu banyo gereçleri cildinizi aşındırır ve egzamanızın artmasına sebep olabilir.

Eğer sarımsak ve soğana alerjiniz varsa, aloe veraya da alerjiniz olabilir. Bol miktarda kullanmadan önce cildiniz için alerji testi yaptırmanız en uygunu olacaktır.

Eğer arıya alerjiniz varsa aloe propolis kremi kullanmak yerine yalnızca aloe vera içeren ürünler kullanınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder